LV | LT | EN    

A/S "Jelgavas dzirnavas" pakalpojumi

ElevatorS

A/S " Jelgavas dzirnavas " spēj  vienlaicīgi uzglabāt  55 000 t graudu – rapsi, kviešus, rudzus. Graudu elevatorā pieejami šādi pakalpojumi:

✔ Graudu pieņemšana – sezonas laikā darbojas trīs tehnoloģiskās līnijas, kas ļauj ātri un kvalitatīvi pieņemt graudus no klientiem, kā arī piedāvājam pieņemšanu no dzelzceļa vagoniem.

✔ Graudu kaltēšana notiek trīs neatkarīgajās graudu kaltēs ar kopējo jaudu 120 t graudu stundā. Graudu uzglabāšana silosos ar ventilācijas sistēmām un termokontroli.

✔ Graudu atkraušana – piedāvājam graudu atkraušanu dzelzceļa vagonos un autotransportā.

Dzirnavas

  • AS " Jelgavas dzirnavas" ražotajiem rudzu miltiem ir piešķirta "Zaļā karotīte", jo pamatizejviela – rudzu graudi – tiek iepirkti no Latvijas zemnieku saimniecībām un kooperatīviem, ar kuriem ir izveidojusies laba un ilglaicīga sadarbība.

  • 2010. gadā tika uzsākta bioloģisko miltu ražošana (rudzu bīdelētie, skrotētie milti un lobītie graudi).

  • Rudzu milti klientiem tiek piedāvāti fasēti pa 50 kg polipropilēna maisos un beztarā.

  • Papildus rudzu miltiem tiek ražoti lobītie un skaldītie rudzu graudi, kurus vairāk izmanto graudu maizēs.

Rudzu bīdelētie milti

Rudzu bīdelētie milti

 700. tips – smalka maluma milti, kurus pamatā izmanto saldskābās maizes cepšanai. Miltiem ir balta nokrāsa.

Rudzu skrotētie milti

Rudzu skrotētie milti

1370. tips – vidējā maluma milti, kurus pamatā izmanto formas maizes un sēklu maizes cepšanai. Miltiem ir pelēcīga nokrāsa ar redzamām apvalka daļiņām.

Rudzu rupjie milti

Rudzu rupjie milti

1740. tips – rupjā maluma milti, kur tiek samalts gandrīz 100 % viss grauds, tāpēc tajos saglabājas visas graudā esošās vērtīgās vielas. Milti ir pelēcīgi, ar izteiktām apvalka daļiņām. Šos miltus izmanto klona maizes cepšanā.